avlopp underhåll

Underhåll av avlopp – varför är LPS skärande pump underhållsfria?

Avlopp utan underhåll. Låter det som en dröm? Inte om du förlitar dig på ett LPS®-system från Skandinavisk Kommunalteknik som har en underhållsfri konstruktion.

Hur kan SKT:s avloppspump vara fria från förebyggande underhåll? Kanske du frågar dig. Konstruktionen av SKT:s skärande pump skiljer sig från andra vilket medför att man slipper vippor som behöver spolas eller byte av olja. Vi har konstruerat en användarvänlig avloppslösning som du som fastighetsägare inte ska behöva tänka på och enkelt driva själv.

Skulle mot förmodan ett fel uppstå är dessa i regel enkla och snabba att åtgärda eftersom pumpen är så lättillgänglig. Den nås med handen och i de flesta fall använder man utbytespumpar under reparationen.

Långt mellan driftstörningar enligt oberoende undersökningar

Vi har forskningen på vår sida. Ett antal undersökningar från oberoende organisationer visar att det den genomsnittliga tiden för driftstörningar på en LPS-pump är mellan 12 och 18 år. Ett resultat som vittnar om mycket goda och hållbara driftförhållanden. Varför? Det imponerande resultatet kan spåras till en rigorös kontroll vid installationstillfället, något som minskar problem vid igångsättning och i det längre perspektivet.

Snabb service vid behov

I behov av service av din LPS-anläggning? Vi erbjuder effektiva servicetjänster via vår egen organisation eller via en lokalt serviceaktör som vi utbildat.

Din avloppsservice är aldrig långt borta – kontakta oss på 08-544 405 87 eller maila till service@kommunalteknik.se.

Läs mer om våra servicetjänster.

Fler nyheter

Kom och träffar oss på Nordbygg på Stockholmsmässan och prata tekniska VA-lösningar, äldre projekt som behö...

Vi har ingått ett samarbete tillsammans med Ambiductor.

Kom och träffar oss på Vatten2023 på Svenska Mässan i Göteborg och prata tekniska VA-lösningar, ä...

Spara både pengar
och miljön

Låt oss guida dig till rätt vatten- och avloppslösning.

Vill du bli kontaktad av oss?

Fyll i dina uppgifter och få professionell hjälp!

Obligatoriskt