NEWS utser ny VD

Karl Sohlberg tar nu över VD-posten för miljöteknikföretaget Northern Environmental and Water Solutions AB, med dotterföretagen Skandinavisk Kommunalteknik AB och FANN VA–teknik AB.
Bolagen Skandinavisk Kommunalteknik AB och FANN VA – teknik AB, är Sveriges största leverantör av avloppslösningar utanför det kommunala VA – näten och har även verksamhet i övriga Norden samt i centrala Europa. Johan Hedin som varit VD under de två år som gått sedan NEWS bildades väljer att sluta av hälsoskäl.Karl Sohlberg kommer närmast från en befattning som VD för Nordic Water Products AB. För många i branschen är Karl bekant från sin tid på Xylem Water Solutions, där han var i närmare 20 år i olika chefsbefattningar. På Xylem var Karl bl a ansvarig för den svenska verksamheten i många år. Karl, är civilingenjör Maskinteknik från Tekniska Högskolan i Linköping och tillträder som vd för NEWS den 8 augusti i år.

– Jag är mycket glad över att vi lyckats rekrytera en person med den kund- och branscherfarenhet som Karl Sohlberg besitter. Under de senaste tio åren har de bägge affärsdrivande bolagen i NEWS i snitt vuxit med dryga 10 % per år och detta med god lönsamhet. Vi ser att Karl har den erfarenhet som krävs för att ta detta vidare”, säger Per-Ingemar Persson, styrelsens ordförande i NEWS.

– Den internationella erfarenhet som Karl har kommer också att komma till god användning då mycket av utmaningen kommande år är att ta expansionen i Europa vidare”, fortsätter Per-Ingemar Persson.

För frågor, vänligen kontakta:
Per-Ingemar Persson
Mobil: +46-70-514 4240
E-post: per-ingemar.persson@peke-konsult.se

Fler nyheter

Vi har ingått ett samarbete tillsammans med Ambiductor.

Kom och träffar oss på Vatten2023 på Svenska Mässan i Göteborg och prata tekniska VA-lösningar, ä...

Espen Røren Johansen tillträder som ny landschef i Norge

Spara både pengar
och miljön

Låt oss guida dig till rätt vatten- och avloppslösning.

Vill du bli kontaktad av oss?

Fyll i dina uppgifter och få professionell hjälp!

Obligatoriskt