news group

Skandinavisk Kommunalteknik AB ingår i NEWS Group

Du kanske redan vet vad vi sysslar med? Om inte, så är Skandinavisk Kommunalteknik, SKT, din naturliga leverantör av tryckavlopp. Tryckavlopp utgör vårt grundläggande DNA som företag och vår produktserie LPS har på en banbrytande sätt förändrat förutsättningarna för avloppsanläggningar till kommuner, samfälligheter och enskilda anläggningar.

Med oss vid din sida får du ett avlopp som sparar både pengar och miljö. SKT är stolt medlem av en koncern som vars vision är att lösa alla typer av avloppsproblem där en konventionell lösning inte fungerar eller är för kostsam. Lär mer nedan om våra systerföretag i NEWS Group – Northern Environmental and Water Solution.

Northern Environmental and Water Solution

Northern Environmental and Water Solutions AB (NEWS AB) grundades under 2000-talet och består av tre bolag som verkar inom lika många affärsområden:

  • Skandinavisk Kommunalteknik AB – Produkter och system för pumpning av avlopp
  • FANN VA-teknik AB – Produkter och system för rening av enskilt avlopp
  • Alunda Polyeten AB – Tillverkning och gjutning av ingående plastkomponenter

NEWS är en koncern som utvecklar, tillverkar, marknadsför, säljer och installerar högkvalitativa produkter och system för pumpning och rening av avlopp. Man innehar en ledande position på den Nordiska marknaden och har en uttalad vision att bli den ledande leverantören i Norra Europa. I dagsläget drivs försäljningsbolag i Sverige, Norge och Finland samt säljer via distributör i Danmark, Polen och Ungern.

fann

FANN VA-teknik AB

FANN är miljöteknikföretaget som i över tre decennier levererat avloppslösningar i vetenskaplig framkant till ca 70 000 hushåll. Likt SKT förfogar man över en unik avloppsteknik, INDRÄN, som drar nytta av naturens egen reningsmetod, i segmentet enskilt avlopp och markbaserad rening. FANN utvecklar produkter som har högsta möjliga kvalitet och samtidigt gör minsta möjliga miljöpåverkan. Genom att ställa höga krav på innovation, kvalitet och miljöpåverkan skapar FANN avlopp som är bättre och enklare, för alla.

alunda polyeten

Alunda Polyeten AB

NEWS-varumärket Alunda Polyeten AB är en av de större tillverkarna av rotationsgjuten polyeten i hela Europa. Alunda Polyeten utgör en oerhört viktig komponent i koncernen eftersom de levererar vitala plastkomponenter till både SKT och FANN. Man har kompetensen, resurserna och tillverkningskapacitet att utföra omfattande och kundspecifik legotillverkning. Dessutom har AP en produkt som motsvarar nutida krav på klimatpåverkan. Polyeten klassas av Naturskyddsföreningen som en ofarlig plast som är fullständigt återanvändningsbar.

Fler nyheter

Kom och träffar oss på Nordbygg på Stockholmsmässan och prata tekniska VA-lösningar, äldre projekt som behö...

Vi har ingått ett samarbete tillsammans med Ambiductor.

Kom och träffar oss på Vatten2023 på Svenska Mässan i Göteborg och prata tekniska VA-lösningar, ä...

Spara både pengar
och miljön

Låt oss guida dig till rätt vatten- och avloppslösning.

Vill du bli kontaktad av oss?

Fyll i dina uppgifter och få professionell hjälp!

Obligatoriskt