Avloppspump

AMGP 2000

En avloppspump med unik kraft

AMGP 2000 är en specialframtagen avloppspump från SKT som inte kräver något regelbundet underhåll.

pumpa avloppsvatten

Krånglar din befintliga centrifugala avloppspump? Ett vanligt problem med traditionella avloppspumpar är att de saknar tillräcklig tryckkapacitet för att lyckas få ut avloppet i tryckledningen. Vilket kan medföra höga kostnader för drift och underhåll. Ersätt din krånglande centrifugalpump med denna robusta och dränkbara skruvpump.

AMGP 2000 är en specialframtagen avloppspump från SKT som inte kräver något regelbundet underhåll. Den har inga nivåvippor som kräver rensning och ingen olja som skall bytas eller kontrolleras. AMGP betyder “After Market Grinder Pump”. Vår avloppspump står på ett kraftigt stativ på tankbotten och anpassas med lätthet till befintlig tank, el- och röranslutning från andra leverantörer.

  • Underhållsfri avloppspump
  • Hög pumpkapacitet – normalt arbetstryck: 56 mVp
  • Har extra kraftreserver som håller ledningarna fria från sediment och luft
  • Revolutionerande, skärande, skruvpump som ger en säker drift av alla system
  • Unik antivakuumventil som häver undertryck
  • Levereras med start/stopp-automatik, larmutgång, backventil och snabbkoppling till utlopp
  • 230VAC 1-fas pump på ca 1kW

Komplett lösning

Avloppspumpen AMGP 2000 är dimensionerad för att pumpa avloppsvattnet från ett enfamiljshushåll. Den levereras med en flexibel utloppskoppling som, förutom avstängningsventilen, har en snabbkoppling. Denna lösning gör det möjligt att med ett enkelt handgrepp ta loss pumpen utan att ett speciellt verktyg krävs. 

Avloppspumpens elektriska anslutning levereras med en vattentät (IP68) hankontakt. Motsvarande honkontakt levereras med en 80 cm lång gummikabel. Denna gummikabel ansluts i sin tur enkelt i befintlig kopplingsdosa eller apparatskåp.

Pumpen har samma hydrauliska egenskaper som LPS pumparna och kan arbeta mot alla befintliga LPS-system. Erfarenheter från USA, där LPS har varit i drift sedan 1960-talet, och från Sverige sedan 1970-talet, visar att driftskostnaderna för LPS-tryckavloppssystem oftast är lägre än för konventionella system vid såväl små som stora anläggningar.

Spara både pengar
och miljön

Låt oss guida dig till rätt vatten- och avloppslösning.

Vill du bli kontaktad av oss?

Fyll i dina uppgifter och få professionell hjälp!

Obligatoriskt