Avloppspumpstation villa

LPS2000E2

Avloppspumpstation för villa och fritidshus

Den revolutionerande komponenten är den skärande skruvpumpen som garanterar en säker drift trots ett utmanande system.

pumpa avloppsvatten

Bor du i villa eller fritidshus? LPS2000E2 är en kraftfull avloppspumpstation som är lämplig för just enstaka fastigheter där avloppet ska pumpas vidare. Avloppspumpstationen placeras i marken utanför villan och är dimensionerad för att ta emot och pumpa avloppsvattnet från ett enfamiljshushåll vidare i ett tryckavloppssystem. 

  • Tankens dimensionsstandard är 2,6 meter från topp till botten.
  • En källare kan anslutas direkt till avloppspumpstationen.
  • In- och utlopp ligger på frostfritt djup i södra och mellersta Sverige.
  • Går enkelt att förhöja tanken för frostfritt djup i norra Sverige.
  • Tillverkad i miljövänlig polyeten och har ett skyddande lock.
  • Luktfrihet – En midja i tanken som pumpen täpper till.

En unik avloppspumpstation

Hur skiljer sig LPS2000E2 från andra avloppspumpstationer för villa? Den revolutionerande komponenten är den skärande skruvpumpen som garanterar en säker drift trots ett utmanande system. Pumpen har en stor pumpkapacitet med normalt arbetstryck på 56 mVp, samt extra kraftreserver som håller ledningarna fria från sediment och luft. 

En annan unik del är antivakuumventilen som häver undertryck till följd av exempelvis pumpning i nedförsbacke. Avloppspumpstationen levereras i komplett form med start/stopp-automatik, larmutgång, backventil och snabbkoppling till utlopp. 230VAC 1-fas pump på ca 1kW.

I våra 2000 modeller har tanken en midja som täpps till av pumpen vilket skapar många fördelar. När locket öppnas är det en torr och ren arbetsmiljö, placeringen av apparatlåda (styrning av pump och larm) i tanken kan placeras under locket och ger inget fuktpåslag som en öppen tank. Normalt sett placeras apparatlådan i ett breddningsskyddat utrymme. Om strömmen till pumparna stängs av så blir inte den elektriska styrningen dränkt även om man fortsätter med vattenförbrukningen. Bara att slå på strömmen och sedan fungerar systemet som vanligt igen. Midjan finns även ur säkerhetssynpunkt då tanken är torr ovan midjan och locket kräver verktyg för att öppnas.

Spara både pengar
och miljön

Låt oss guida dig till rätt vatten- och avloppslösning.

Vill du bli kontaktad av oss?

Fyll i dina uppgifter och få professionell hjälp!

Obligatoriskt