Avloppspumpstation

LPS 2000EX

Avloppspumpstation med stor sump

Den extra stora sumpen (435 liter) klarar stora temporära toppbelastningar eller ger extra trygghet vid till exempel driftstörningar på elnätet

pumpa avloppsvatten

För enstaka fastigheter eller större system med högre pumpbelastning på avloppsvattnet krävs en kraftfull avloppspumpstation med stor sump. LPS2000EX uppfyller kraven. Den extra stora sumpen (435 liter) klarar stora temporära toppbelastningar eller ger extra trygghet vid till exempel driftstörningar på elnätet.  

  • Tankens dimensionsstandard är 2,6 meter från topp till botten.
  • En källare kan anslutas direkt till avloppspumpstationen.
  • In- och utlopp ligger på frostfritt djup i södra och mellersta Sverige.
  • Går enkelt att förhöja tanken för frostfritt djup i norra Sverige.
  • Tillverkad i miljövänlig polyeten och har ett skyddande lock.
  • Luktfrihet – En midja i tanken som pumpen täpper till.

Revolutionerande skruvpump

Den revolutionerande komponenten i LPS2000EX avloppspumpstation är den skärande skruvpumpen som garanterar en säker drift trots ett utmanande systemförhållanden. LPS2000EX har en stor pumpkapacitet med normalt arbetstryck på 56 mVp, tillika extra kraftreserver som håller ledningarna fria från sediment och luft. 

En annan banbrytande LPS2000EX-del är antivakuumventilen som häver undertryck som följd av exempelvis pumpning i nedförsbacke. Avloppspumpstationen levereras i komplett form med start/stopp-automatik, larmutgång, backventil och snabbkoppling till utlopp. 230VAC 1-fas pump på ca 1kW.

I våra 2000 modeller har tanken en midja som täpps till av pumpen vilket skapar många fördelar. När locket öppnas är det en torr och ren arbetsmiljö, placeringen av apparatlåda (styrning av pump och larm) i tanken kan placeras under locket och ger inget fuktpåslag som en öppen tank. Normalt sett placeras apparatlådan i ett breddningsskyddat utrymme. Om strömmen till pumparna stängs av så blir inte den elektriska styrningen dränkt även om man fortsätter med vattenförbrukningen. Bara att slå på strömmen och sedan fungerar systemet som vanligt igen. Midjan finns även ur säkerhetssynpunkt då tanken är torr ovan midjan och locket kräver verktyg för att öppnas.

Spara både pengar
och miljön

Låt oss guida dig till rätt vatten- och avloppslösning.

Vill du bli kontaktad av oss?

Fyll i dina uppgifter och få professionell hjälp!

Obligatoriskt