LPS-avlopp

LPS 2000D

Avloppspumpstation för storförbrukaren

Pumparna i ett LPS-avlopp arbetar oberoende av varandra, men genom en intern breddning tar den andra pumpen över om den första skulle slås ut.

pumpa avloppsvatten

LPS-avlopp med en avloppspumpstation anpassad för storförbrukande fastigheter som kräver större flöden – hotell, restaurang, skola eller liknande. Nämnda fastigheter kräver dubbla LPS-pumpar med hög kapacitet. Pumpstationen i LPS-avloppet installeras i marken utanför fastigheten. 

Pumparna i ett LPS-avlopp arbetar oberoende av varandra, men genom en intern breddning tar den andra pumpen över om den första skulle slås ut. Det gör pumpstationen optimal för gemensamma och kommunala anläggningar.

  • Sumpvolym på 1 kbm.
  • Tanken är 2,6 m hög.
  • Inloppet är 1,70 m och utloppet på 1,30 m.
  • Frostfritt djup beräknas ligga på ca 1.20 m i mellersta och södra Sverige.

Unik pump för LPS-avlopp

Med den revolutionerande skruvpump som är implementerad i LPS 2000D garanteras en säker drift i alla fastigheter. Pumpkapaciteten är som tidigare nämnt stor med ett normalt arbetstryck på 56 mVp. Vid behov har den även extra kraftreserver som håller ledningarna fria från sediment och luft. 

En annan banbrytande komponent i LPS 2000D är antivakuumventilen som häver undertryck som följd av exempelvis pumpning i nedförsbacke. Systemet levereras med start/stopp-automatik, larmutgång, backventil, snabbkoppling till utlopp samt 2 stycken 230VAC 1-fas pump på ca 1kW vardera.

Spara både pengar
och miljön

Låt oss guida dig till rätt vatten- och avloppslösning.

Vill du bli kontaktad av oss?

Fyll i dina uppgifter och få professionell hjälp!

Obligatoriskt