Pumpa avloppsvatten

LPS 2000EIV2

Isolerad pumpstation med inbyggt frostskydd

Med den revolutionerande skruvpumpen som är implementerad i LPS2000EIV2 garanteras en säker drift för att pumpa avloppsvatten oavsett fastighetens förutsättningar.

pumpa avloppsvatten

LPS2000EIV2 – lågbyggd tank som är isolerad och uppvärmd för enfamiljshushåll. Används oftast på kustnära platser där anläggning av avlopp med självfall hade krävt omfattande sprängning.

  • Lågbyggd tank med en totalhöjd på 1,5 meter.
  • Lätt att placera tanken i eller på marken, en krypgrund eller annan väderbeständig plats utan att utföra dyra sprängningar.
  • Tillverkad i dubbelväggig miljövänlig polyeten med ett isolerande mellanskikt, samt termostatstyrt frostskydd.
  • Löstagbar isolerkåpa.
  • Luktfrihet – En midja i tanken som pumpen täpper till.

Anpassad för tryckavlopp

Förfogar ni över ett avloppssystem som innebär många utmaningar? Med den revolutionerande skruvpumpen som är implementerad i LPS2000EIV2 garanteras en säker drift för att pumpa avloppsvatten oavsett fastighetens förutsättningar. LPS2000EIV2 har stor pumpkapacitet med ett normalt arbetstryck på 56 mVp och även extra kraftreserver som håller ledningarna fria från sediment och luft. 

En annan banbrytande komponent i LPS2000EIV2 är antivakuumventilen som häver undertryck som följd av exempelvis pumpning i nedförsbacke. Levereras med start/stopp-automatik, larmutgång, backventil och snabbkoppling till utlopp. 230VAC 1-fas pump på ca 1kW.

I våra 2000 modeller har tanken en midja som täpps till av pumpen vilket skapar många fördelar. När locket öppnas är det en torr och ren arbetsmiljö, placeringen av apparatlåda (styrning av pump och larm) i tanken kan placeras under locket och ger inget fuktpåslag som en öppen tank. Normalt sett placeras apparatlådan i ett breddningsskyddat utrymme. Om strömmen till pumparna stängs av så blir inte den elektriska styrningen dränkt även om man fortsätter med vattenförbrukningen. Bara att slå på strömmen och sedan fungerar systemet som vanligt igen. Midjan finns även ur säkerhetssynpunkt då tanken är torr ovan midjan och locket kräver verktyg för att öppnas.

Spara både pengar
och miljön

Låt oss guida dig till rätt vatten- och avloppslösning.

Vill du bli kontaktad av oss?

Fyll i dina uppgifter och få professionell hjälp!

Obligatoriskt